top of page

Håg Capisco 8106

Uppdaterat: 7 mars

Nu är det dags att testa kontorsstolen Capisco 8106 som av många anses vara kungen av arbetsstolar ur den ergonomiska synvinkeln. Med sin inställningsmöjligheter är detta en synnerligen dynamisk kontorsstol som dessutom går att anpassa efter användningsområde redan vid beställningen. Har den rätt inställning för oss tros? Första intrycket vid upppackning Redan när man lyfter upp stolen ur lådan andas det kvalitet. Stolen kommer in några få delar och är enkel att montera ihop utan några verktyg. Det är bara att snäppa ihop delarna som ett enkelt pussel. Allt känns kompakt men stolen är ändå lätt och den rullar iväg mot vår arbetsplats med hjul för hårda golv som på något sätt känns lättrullade. Detta är en stol som man bara vill sitta i direkt.

Håg Capisco 8106 kontorsstol

Kontorsstolen Håg Capisco 8106 är vacker att titta på men framförallt en modern ergonomisk stol som är avsedd för det moderna kontoret. Bildkälla: Håg Capisco 8106 Utseende och design Den svartlackade basen med sina räfflade fotstöd sticker verkligen ut och passar väl ihop med den strama designen. Det är väl just designen som sticker ut när vi tittar på stolen. Den karaktäristiska ryggstödet skiljer sig mot andra stolar och det är såklart en vattendelare, men vi tycker att det är en väldigt snygg stol. Capisco 8106 går att anpassa designmässig i beställningen, den går att få både klädd i tyg samt i äkta Elmosoft läder. Just lädret lyfter stolen något oerhört designmässigt och det blir verkligen en exklusiv stol.

Håg Capisco 8106 i läder

En Håg Capisco 8106 klädd i läder som verkligen lyfter stolen designmässigt! Bildkälla: Håg Capisco 8106 i läder

Funktion och val Capisco 8106 är utformad för rörelse och den inbjuder till olika sittpostioner både som sadelstol och sittpall. Men vi tycker att den kommer tills sin rätt genom traditionellt sittande. Med en frigjord tiltfunktion och med fötterna på fotkrysset sitter vi riktigt skönt, svankstödet omformar svanken och benen vilar skönt. En riktigt angenäm sittposition för testpatrullen. Vi kikar på de inställningsmöjligheter som finns: • HÅG in Balance® (en balanserad följsam gungfunktion)

• Justerbart gungmotstånd bakåt

• Sitthöjdsreglering

• Sittdjupsreglering

• Rygghöjdsreglering

• Låsbar sits Redan vid beställningen kan du anpassa sitthöjden på stolen efter din längd. Vilket känns väldigt proffsigt så du verkligen få en stol som passar din kroppstyp. Följande höjder går att välja på: Gaspelare 150 mm (sitthöjd 417-547 mm) För dig som är under 165 cm lång. Avsett för sittläge.

Gaspelare 200 mm (sitthöjd 470-655 mm) För dig som är över 165 cm lång. Avsett för sittläge.

Gaspelare 265 mm (sitthöjd 555-810 mm) För sittande samt halvstående position. Går att komplettera med en fotring. 200 mm anses vara standard om du önskar använda stolen som en vanlig kontorsstol. Omdöme och betyg Vi är helt klart imponerade av denna kontorsstol. Dels dess nätta design som sticker ut men dess komfort är oslagbar. Vi sitter oerhört skönt utan att behöva stolen nämnvärt direkt ur lådan. Det är lätt att förstå de reglage som finns men det är inget du behöver lägga ner speciellt mycket tid på. Stolen är bra direkt. Full pott blir det denna gång. Om man ska hitta något negativt så är det såklart det höga priset. Men till och med det är lätt att svälja när vi får så oerhört mycket på köpet. Betyg: ########## - 10 av 10

 

Rekommenderat inköpsställe

Handla Capisco med många valmöjligheter och fri rådgivning hos morekontor.

Finns även möjlighet att beställa leverans till dörr med inbärning och montage.

 

48 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page