top of page
Sök

Herman Miller Aeron

Uppdaterat: 1 mars

Vi har testat kontorsstolen Herman Miller Aeron som Àr en vÀlkÀnd kontorsstol i mÄnga kontor. Dels för sin unika design men Àven för dess kultstatus i film och musikindustrin. Första intrycket Det blir nÀstan som att trÀffa en kÀndis nÀr vi packar upp stolen. Vi har sett den pÄ sÄ mÄnga bilder och filmer sÄ det Àr nÀstan som vi trÀffats förr. Man mÀrker hur kraftfull stolen Àr vid första lyftet dÄ den vÀger en del. HÀr Àr det en amerikansk design med rejÀla mÄtt pÄ bÄde djup och bredd. Den stÄr stadigt och tillÄter detsamma av dig som brukare. Utseende och design Designen pÄ Herman Miller Aeron Àr minst originell och sÀregen. Framförallt innan alla andra började kopiera dess luftiga meshtyg och design. Detta Àr nÀmligen urmodern till detta formsprÄk originalet om du sÄ vill. Det finns sÄklart mycket att tycka om dess design men vi tycker den Àr lÀcker och faktiskt modern. Den smÀlter in i ett modern kontor utan problem. Alla ytor Àr vÀl tilltagna som dess breda sits eller dess vÀl tilltagna armstöd som lÄter armarna vila som Àngel pÄ en molntuss. Allt Àr genomtÀnkt och rymligt pÄ denna stol. Det finns olika fÀrgval pÄ Aeron, vi testar stolen med fotkryss i Graphite samt fÀrg stol: Grafitsvart. Detta kÀnns som den klassiska kombon som vi ofta ser pÄ film och bilder. Det kÀnns dÀrmed som den vanligaste modellen att gÄ pÄ. NÀr man ser fÀrgvalen i verkligheten sÄ kÀnns det helt rÀtt dÄ de passar vÀldigt fint ihop.

Herman Miller Aeron
Kontorsstolen Herman Miller Aeron
 

BÀsta köp av Herman Miller Aeron

BÀsta inköpsstÀllet för stolen Àr via hemsidan morekontor.se

Leveranstiden Àr 2-4 veckor och leveransen sker till ert kontor.

 

PostureFit svankstöd Det finns ett antal olika stolar i denna serie vilket krÀver sin man att reda ut. En viktigt aspekt att kika pÄ Àr sjÀlva svankstödet eller PostureFit som det kallas pÄ stolen. Det finns nÀmligen en modell som har ett fast svankstöd till ett lÀgre pris, medan det med det justerbara svankstödet kostar betydligt mer. Det fasta stödet benÀmns "Fixed PostureFit" medan det justerbara heter "justerbart PostureFit". Det sistnÀmnda ska du vÀlja om du önskar kunna justera svankstödet uppÄt/nerÄt efter just din rygg. Sittkomfort och funktioner Det finns olika storlekar pÄ Aeron och vi testar modellen/storleken (M), vilket vi har fÄtt till oss Àr den vanligaste och populÀraste modellen. HÀr Àr alla mÄtt vÀl tilltagna, stolen hela bredd Àr 77 cm vilket gör den till en stabil pjÀs. Allt kÀnns genomtÀnkt och i harmoni frÄn den bekvÀma sitsen till dess mjuka rundande armstöd. Vi sitter helt enkelt vÀldigt bra i stolen. Det finns ett antal funktioner pÄ stolen som arbetar med att göra din arbetsdag sÄ bekvÀm som det bara gÄr. Vi hittar en praktisk synkrongunga med viktmotstÄnd, Justerbara armstöd i vinyl, höj-/sÀnkbara, samt vridbara i sidled. Hjul för hÄrda golv som Àr lÀtt gummerade. Du kan Àven justera sittdjupet vilket kan vara bra om du Àr lÀngre Àn standard, pÄ sÄ sÀtt kan Àven du fÄr ett skönt stöd under benen. Sitsen gÄr Àven att tilta framÄt och lÄsas vilket kan vara skönt vid aktivt terminalarbete.

Kan nÀmna att Àven lÄnga personer, 190 cm, sitter vÀldigt bra i denna M modell.


Omdöme och betyg Stolen för dig som vill ha det bÀsta nÀr det gÀller ergonomi och design (och kÀndisskap). I denna stol kÀnner du dig som en professionell musiker eller filmskapare, men vi sitter sÄklart Àven vÀldigt komfortabelt i denna kontorsstol. Med alla sina instÀllningsmöjligheter Àr det enkelt att hitta en bra arbetsposition för din kropp. Det Àr lÀtt att förstÄ alla reglage. Gillar du utseende Àr det bara att springa till nÀrmsta butik och köpa. Betyg: ########## - 9 av 10



256 visningar0 kommentarer

Senaste inlÀgg

Visa alla

Wave Lyx

bottom of page