top of page

Herman Miller Aeron

Uppdaterat: 1 mars

Vi har testat kontorsstolen Herman Miller Aeron som är en välkänd kontorsstol i många kontor. Dels för sin unika design men även för dess kultstatus i film och musikindustrin. Första intrycket Det blir nästan som att träffa en kändis när vi packar upp stolen. Vi har sett den på så många bilder och filmer så det är nästan som vi träffats förr. Man märker hur kraftfull stolen är vid första lyftet då den väger en del. Här är det en amerikansk design med rejäla mått på både djup och bredd. Den står stadigt och tillåter detsamma av dig som brukare. Utseende och design Designen på Herman Miller Aeron är minst originell och säregen. Framförallt innan alla andra började kopiera dess luftiga meshtyg och design. Detta är nämligen urmodern till detta formspråk originalet om du så vill. Det finns såklart mycket att tycka om dess design men vi tycker den är läcker och faktiskt modern. Den smälter in i ett modern kontor utan problem. Alla ytor är väl tilltagna som dess breda sits eller dess väl tilltagna armstöd som låter armarna vila som ängel på en molntuss. Allt är genomtänkt och rymligt på denna stol. Det finns olika färgval på Aeron, vi testar stolen med fotkryss i Graphite samt färg stol: Grafitsvart. Detta känns som den klassiska kombon som vi ofta ser på film och bilder. Det känns därmed som den vanligaste modellen att gå på. När man ser färgvalen i verkligheten så känns det helt rätt då de passar väldigt fint ihop.

Herman Miller Aeron
Kontorsstolen Herman Miller Aeron
 

Bästa köp av Herman Miller Aeron

Bästa inköpsstället för stolen är via hemsidan morekontor.se

Leveranstiden är 2-4 veckor och leveransen sker till ert kontor.

 

PostureFit svankstöd Det finns ett antal olika stolar i denna serie vilket kräver sin man att reda ut. En viktigt aspekt att kika på är själva svankstödet eller PostureFit som det kallas på stolen. Det finns nämligen en modell som har ett fast svankstöd till ett lägre pris, medan det med det justerbara svankstödet kostar betydligt mer. Det fasta stödet benämns "Fixed PostureFit" medan det justerbara heter "justerbart PostureFit". Det sistnämnda ska du välja om du önskar kunna justera svankstödet uppåt/neråt efter just din rygg. Sittkomfort och funktioner Det finns olika storlekar på Aeron och vi testar modellen/storleken (M), vilket vi har fått till oss är den vanligaste och populäraste modellen. Här är alla mått väl tilltagna, stolen hela bredd är 77 cm vilket gör den till en stabil pjäs. Allt känns genomtänkt och i harmoni från den bekväma sitsen till dess mjuka rundande armstöd. Vi sitter helt enkelt väldigt bra i stolen. Det finns ett antal funktioner på stolen som arbetar med att göra din arbetsdag så bekväm som det bara går. Vi hittar en praktisk synkrongunga med viktmotstånd, Justerbara armstöd i vinyl, höj-/sänkbara, samt vridbara i sidled. Hjul för hårda golv som är lätt gummerade. Du kan även justera sittdjupet vilket kan vara bra om du är längre än standard, på så sätt kan även du får ett skönt stöd under benen. Sitsen går även att tilta framåt och låsas vilket kan vara skönt vid aktivt terminalarbete.

Kan nämna att även långa personer, 190 cm, sitter väldigt bra i denna M modell.


Omdöme och betyg Stolen för dig som vill ha det bästa när det gäller ergonomi och design (och kändisskap). I denna stol känner du dig som en professionell musiker eller filmskapare, men vi sitter såklart även väldigt komfortabelt i denna kontorsstol. Med alla sina inställningsmöjligheter är det enkelt att hitta en bra arbetsposition för din kropp. Det är lätt att förstå alla reglage. Gillar du utseende är det bara att springa till närmsta butik och köpa. Betyg: ########## - 9 av 10293 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page