top of page
Sök

HĂ„g Capisco 8106

Uppdaterat: 7 mars

Nu Àr det dags att testa kontorsstolen Capisco 8106 som av mÄnga anses vara kungen av arbetsstolar ur den ergonomiska synvinkeln. Med sin instÀllningsmöjligheter Àr detta en synnerligen dynamisk kontorsstol som dessutom gÄr att anpassa efter anvÀndningsomrÄde redan vid bestÀllningen. Har den rÀtt instÀllning för oss tros? Första intrycket vid upppackning Redan nÀr man lyfter upp stolen ur lÄdan andas det kvalitet. Stolen kommer in nÄgra fÄ delar och Àr enkel att montera ihop utan nÄgra verktyg. Det Àr bara att snÀppa ihop delarna som ett enkelt pussel. Allt kÀnns kompakt men stolen Àr ÀndÄ lÀtt och den rullar ivÀg mot vÄr arbetsplats med hjul för hÄrda golv som pÄ nÄgot sÀtt kÀnns lÀttrullade. Detta Àr en stol som man bara vill sitta i direkt.

HĂ„g Capisco 8106 kontorsstol

Kontorsstolen HÄg Capisco 8106 Àr vacker att titta pÄ men framförallt en modern ergonomisk stol som Àr avsedd för det moderna kontoret. BildkÀlla: HÄg Capisco 8106 Utseende och design Den svartlackade basen med sina rÀfflade fotstöd sticker verkligen ut och passar vÀl ihop med den strama designen. Det Àr vÀl just designen som sticker ut nÀr vi tittar pÄ stolen. Den karaktÀristiska ryggstödet skiljer sig mot andra stolar och det Àr sÄklart en vattendelare, men vi tycker att det Àr en vÀldigt snygg stol. Capisco 8106 gÄr att anpassa designmÀssig i bestÀllningen, den gÄr att fÄ bÄde klÀdd i tyg samt i Àkta Elmosoft lÀder. Just lÀdret lyfter stolen nÄgot oerhört designmÀssigt och det blir verkligen en exklusiv stol.

HÄg Capisco 8106 i lÀder

En HÄg Capisco 8106 klÀdd i lÀder som verkligen lyfter stolen designmÀssigt! BildkÀlla: HÄg Capisco 8106 i lÀder

Funktion och val Capisco 8106 Ă€r utformad för rörelse och den inbjuder till olika sittpostioner bĂ„de som sadelstol och sittpall. Men vi tycker att den kommer tills sin rĂ€tt genom traditionellt sittande. Med en frigjord tiltfunktion och med fötterna pĂ„ fotkrysset sitter vi riktigt skönt, svankstödet omformar svanken och benen vilar skönt. En riktigt angenĂ€m sittposition för testpatrullen. Vi kikar pĂ„ de instĂ€llningsmöjligheter som finns: ‱ HÅG in BalanceÂź (en balanserad följsam gungfunktion)

‱ Justerbart gungmotstĂ„nd bakĂ„t

‱ Sitthöjdsreglering

‱ Sittdjupsreglering

‱ Rygghöjdsreglering

‱ LĂ„sbar sits Redan vid bestĂ€llningen kan du anpassa sitthöjden pĂ„ stolen efter din lĂ€ngd. Vilket kĂ€nns vĂ€ldigt proffsigt sĂ„ du verkligen fĂ„ en stol som passar din kroppstyp. Följande höjder gĂ„r att vĂ€lja pĂ„: Gaspelare 150 mm (sitthöjd 417-547 mm) För dig som Ă€r under 165 cm lĂ„ng. Avsett för sittlĂ€ge.

Gaspelare 200 mm (sitthöjd 470-655 mm) För dig som Àr över 165 cm lÄng. Avsett för sittlÀge.

Gaspelare 265 mm (sitthöjd 555-810 mm) För sittande samt halvstÄende position. GÄr att komplettera med en fotring. 200 mm anses vara standard om du önskar anvÀnda stolen som en vanlig kontorsstol. Omdöme och betyg Vi Àr helt klart imponerade av denna kontorsstol. Dels dess nÀtta design som sticker ut men dess komfort Àr oslagbar. Vi sitter oerhört skönt utan att behöva stolen nÀmnvÀrt direkt ur lÄdan. Det Àr lÀtt att förstÄ de reglage som finns men det Àr inget du behöver lÀgga ner speciellt mycket tid pÄ. Stolen Àr bra direkt. Full pott blir det denna gÄng. Om man ska hitta nÄgot negativt sÄ Àr det sÄklart det höga priset. Men till och med det Àr lÀtt att svÀlja nÀr vi fÄr sÄ oerhört mycket pÄ köpet. Betyg: ########## - 10 av 10

 

Rekommenderat inköpsstÀlle

Handla Capisco med mÄnga valmöjligheter och fri rÄdgivning hos morekontor.

Finns Àven möjlighet att bestÀlla leverans till dörr med inbÀrning och montage.

 

66 visningar0 kommentarer

Senaste inlÀgg

Visa alla

Wave Lyx

bottom of page